Organized Is The New Black

source

Source

source

source


source 


Aamulla körötellessäni klo 7.00 bussilla töihin huomaan aamuhorroksestani huolimatta, että saapuessani puoli tuntia myöhemmin perille, on jo valoisaa. Parasta kevään alkamisessa on juuri valon lisääntyminen. Miten piristävää se onkaan! Samalla kotona paljastuu armotta talven pimeyden peitossa olleet sotkut.

Joka keväiseen vimmaan kuuluu kaappien, vaatteiden ja kaiken mahdollisen siistiminen ja järjestely...unelmana koti, jossa kaappien sisältökin olisi yhtä mietitty kuin sohvatyynyjen värit ja kuosien yhteensopivuus. Koskaan ei tarvitsisi etsiä mitään, kaikella olisi paikkansa ja arki rullaisi kuin rasvattu.

Taitaa olla lapsiperheessä pelkkä haave vaan...kun yhden paikan on saanut kuntoon, seuraava jo repsottaa. Uusien ja kätevien säilytystapojen miettiminen on toisaalta inspiroivaa. Miten hyödynnetään neliöt järkevästi, ja miten saadaan säilytys esteettiseksi osaksi sisustusta? Joka kotiin kerääntyvät pienet nippelit ja nappelit
ovat ne vaikeimmat säilöttävät...niille ei haluaisi antaa liikaa tilaa,
mutta toisaalta niille on löydyttävä sopivat säilytyspaikat.

Tein hakukierroksen netissä, toiveissani löytää ideoita joita en ole vielä itse hoksannut.
Vanhojen matkalaukkujen käyttämisestä säilytykseen olen jo haaveillut pitkään,
mutta idean käytännöllisyys epäilyttää. Legopalikoista rakennettu säilytysrasia on hauska! Ei keittiöön, mutta lastenhuoneisiin kynien säilytyskoteloiksi. Kouluikäiset eivät juuri enää legoista innostu, joten tulisi edes muutama palikka hyötykäyttöön...

Puolipuhtaiden vaatteiden säilytys on ikuinen ongelma. Toisaalta ei haluaisi niiden
olevan esillä, mutta toisaalta ne voivat näyttää myös koristeellisiltä, kuten ylin kuva näyttää. Nyt vain odottelen sitä siivousenergiaa...


::


Storing stuff even in a basic household is usually a constant problem for most of us.
In my own family, with two adults and two children, there is no end to the
organizing process. Living in a cluttered home is not comforting and relaxing. 
I am always open for clever ideas, that also looks pleasing to the eye. I looked around the internet for ideas storing all that small stuff, which just seems to lay around here and there. There is a lot of clever ideas to be explored, now I just have to find the energy to start organizing!

6 comments:

 1. Kevät ja kodin tyhjennys kuuluvat yhteen. Valo tarvitsee tilaa ympärilleen. :)

  Minä olen myös miettinyt, että mihin ihmeeseen ripustaa vähän pidetyt vaatteet. Pohdin, että ostan makkariin kivat ripustimet, jotka näyttävät seinillä kauniilta ihan sellaisenaan - vaikkapa Dotsit. Kivoja kuvia, kivoja ideoita. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinhän se taitaa mennä, valoa sisälle ja tavarat ulos :). Mä mietin, mihin projektiin tarttuisin ensimmäisenä...taitaa olla kaappien raivaus joka on akuutein

   Delete
 2. Hauskoja kuvia olet bongannut ja tuttu tunne täälläkin :)
  Mulla on yöpöytänä vanhat matkalaukut, ja toimivat kyllä ei-niin-usein-tarvittavien asioiden säilytyspaikkana - epäkäytännölliset ehkä siinä mielessä, jos tarvitsisi usein niistä jotain kaivella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta tuo, ei niihin matkalaukkuihin kannata tosiaan mitään usein tarvittavaa säilöä, jaksaisin kaivaa niistä korkeintaan jotain vuodenaikatavaraa, tyyliin kesävaatteet tms. Ehkä se siivousinspiraatiokin iskee, kunhan ensin päästään keväässä kunnolla alkuun :). Legolaatikot olen jo tilannut pojilta, toivottavasti innostuvat näpräämään!

   Delete
 3. Niin tosi, mulla on suorastaan harrastuksena uusien säilytysideoiden keksiminen, se on niin hauskaa ja todella tarpeellista meidän tiloissa. Samaan aikaan pyrin aina karsimaan tavaraa, juuri sellainen pelkistetty ja selkeä koti on (kaukainen) unelma. Legolaatikko-idean olen pistänyt korvan taakse, meillä noita ajelehtivia legoja on yllin kyllin. Tsemppiä meille järjestelijöille :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, tuo legolaatikko on kyllä hyvä idea! Ja sain jopa pojat innostumaan siitä, nuorimmainen ryhtyi tuumasta toimeen ja sommittelee ja näprää omaa kynälaatikkoa :). Mun järjestelyt on vielä ajatusvaiheessa...;)...täytyy päästä hiukan enemmän kevään tunnelmiin, ennen kun raivauspuuska iskee...Nyt on juuri hyvä aika suunnitella!

   Delete

Thanks for commenting!
Kiitos kommentistasi!