Grey - Boring Or Not?

Miten värien kanssa käy aina näin? Niitä himoitsee kuin karkkeja,
mutta kun on tarpeeksi mässäillyt niin tulee ähky.
Mieli haluaa väripaastoa ja mahdollisimman vähän visuaalisia ärsykkeitä.

Värien jälkeen harmaan ja valkoisen sävyt tuntuvat puhtailta ja raikkailta.

Tietyssä mielessä ymmärrän minimialisteja, mutta itse en voi tinkiä kodikkuudesta.
Pehmeät ja pyöreät muodot, luonnonmateriaalit ja erilaiset tekstuurit tuovat mielihyvää. 
Tasapainoilu kodikkaan ja vähäeleisen välillä ei ole ihan helppoa.
Oletteko huomanneet, miten vaikeaa on päättää mikä on liikaa ja mikä liian vähän,
etenkin koristelun suhteen? Huonekalut ovat melko vaivattomia sijoittaa paikoilleen,
mutta viime silauksen tekeminen on välillä yhtä siirtelyä.

Taulu tuonne, kasvi sinne, tyynny tänne...harrastuksensa kullakin ;)

Valkaisulta ei säästänyt edes kirpparilta hankittu peili. Siinä oli punertavan puunvärinen kehys, 

joka alkuun tuntui hienolta, mutta hetken päästä olin jo maalisutin
kanssa peilin kimpussa. Nyt on väritöntä, mutta aah...niin levollista!::After a period with cravings for colors, I see and use only neutral colors,
grey and white. Boring or not - I can't decide, but it feels so restful and calming.

  


13 comments:

 1. Keväällä hinkuan aina värejä. Keltaista ja nyt olen rakastunut minttuun. Syksyllä kuitenkin kaikki muuttuu minimalistiseksi, värit häviävät ja seesteisyys palaa. Näin tuntuu hyvältä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Saga, kuulostaa hyvältä tasapainolta! Minulla taitaa mennä juuri toisinpäin, eli kun luonto muuttuu harmaaksi, niin sisälle pitää saada värejä, ainakin tekstiilien muodossa. Talvella liika valkoisuus tuntuu liian kolkolta

   Delete
 2. Voi, että niin tuttua. Väriä ja ei väriä. Molempi parempi toisinaan. Mä haaveilen minimalistisesta kodista, mutta en kuitenkaan. Vaikeaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin on, välillä tuntuu että mieli vaihtelee kuin tuuliviiri :) Mutta värit taitavatkin liittyä paljon myös tunteisiin, ja ainakin myös muokkaavat tunteita tai mielialaa. Kerran istuin lääkäriaseman odotushuoneessa, jonka seinät oli maalattu lempeän sinisiksi. Kyllä oli rauhoittava tila :)

   Delete
 3. Hyvännäköiset kuvat!
  Minulla on viime vuodet ollut sisustuksellinen matka mustavalkoisuuteen ja tänä keväänä lisäksi ne harmaan sävyt ovat lisääntyneet. Täytyy sanoa, että yhtäkään valkoista seinää en ole katunut. Mutta sitähän se on, jatkuvaa liikettä ja muokkausta. Silmä kyllästyy ja silloin tavarat siirtyvät ja maalisuti heiluu. Jos sisustus olisi valmis, olisi ihminen varmaan jo luopunut, eikä inspiroituisi mistään uudesta.
  (Ja harmaasta puheen ollen: mikä muuten on tuo harmaan maton malli?)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Niina :) Näinhän se taitaa olla, että sisustusharrastajan koti ei tosiaan ole koskaan valmis...kun nauttii kaikesta kauniista, niin inspiroituu väkisinkin ideoista joita näkee ja haluaa kokeilla. Iso ohutraitainen matto on Weranna's Warehouse nettikaupasta, ja marokkolaiskuvioinen harmaavalkoinen matto on Hobby Hallin nettikaupasta (en tiedä onko enää mallistossa)

   Delete
  2. Juu, se marokkolaiskuvioinen, en huomannut tarkentaa :)

   Delete
  3. Hei, ei se mitään, tulipahan mainostettua molempia mattoja, joihin olen tyytyväinen :). Toinen kalliimpi versio, sellainen toivon mukaan hyvin pitkäikäinen (pellava ikääntyy kauniisti), ja toinen edullisempi versio, joka on enemmän trendijuttu

   Delete
 4. Hyvinhän sinulta näyttää onnistuvan kodikkuuden ja minimalismin yhdistelmä, nuo kuvat ovat ihania! Minulla taitaa käydä värien kanssa juuri päinvastoin: pyrin toisinaan eleettömyyteen ja maltillisiin väreihin, mutta sitten kuitenkin hurahdan värikkäisiin juttuihin. Punaista en vaan voi vastustaa, se on niin mun lempiväri.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tanja :). Periaatteessa olen ihan tyytyväinen olohuoneen nykyiseen ilmeeseen - pientä säätämistä vielä taulujen ja tyynyjen kanssa, ja sitten voin antaa olla, ainakin kesän yli ;). Syksyllä tekee varmaan taas mieli syksyisempiä värejä ja lämpöisempää ilmettä. Punainen on kyllä ihana väri, käytän sitä vaatteissa. On punainen takki, ja oranssinpunaisia neuleita...

   Delete
 5. Minä haaveilen väreistä, mutta aina kun kodissa on jokin väripilkku, se häiritsee silmää. Turkoosi on ainoa väri, joka miellyttää silmääni jatkuvasti vuodesta toiseen. Muutkin pastellit menevät, mutta aika harvoin meillä niitä on. Minun pitäisi ihan aktiivisesti harjoitella värien käyttöä - se kun ei ole ihan helppoa. Yhdisteleminen ja sopivan harmonian löytäminen väreissä on taito. Joku saisi sitä minulle ihan opettaa :)

  ReplyDelete
 6. Ja unohdinpa sanoa, että peili on aivan upea, ja tapetti todellinen kaunotar. Mistä tapetti on peräisin? Sopisi nimittäin mökillemme hyvin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommenteistasi :) Turkoosista minäkin tykkäsin vuosia, ja sitä meillä olikin..verhoissa, tyynyissä
   ym, mutta sitten iski kyllästyminen. Nyt on hyvä näin, vähävärisenä. Tapetti on Boråstapeter, Eco Retro 1068. Tykkään siitä todella paljon, on ilmeikäs, mutta ei silti hyppää silmille, ja siinä on just sopiva yhdistelmä "kodikasta minimalismia"

   Delete

Thanks for commenting!
Kiitos kommentistasi!