To Paint - Or Not To Paint?
Yllä kuvia kotituneesta kirpparituolista ruskeassa värityksessään.
Above pictures of my chair from a flea market.


Alla kuva samantyylisestä tuolista valkoiseksi maalattuna.
Below a similar chair painted white.
(picture from
 Lovely Life)
Kaunis wieniläistyylinen tuoli löytyi kirpparilta.
Kun näin sen, olin varma etten maalaa tuolia.
Eihän kaikkea tarvitse maalata, etenkään valkoiseksi.


Kuvat Lovely Life blogissa, Jacqueline & Jakobin kodista sotkivat ajatukseni.
Kuvassa näkyvä samantyylinen tuoli näyttää erittäin
kauniilta ja pehmeän muotoiselta valkoisena.

Nyt en ole enää ollenkaan varma maalaanko tuolin vai en?
Tuoli tulee sijoittumaan joko sivupöydäksi 

olohuoneeseen tai ruokapöydän tuoliksi keittiöön.
Molemmat sävyt sopivat tiloihin, mutta valkoinen voisi olla
hieman raikkaampi. Toisaalta ruskea olisi jotenkin persoonallisempi.

Kumpi sävy on enemmän sinun makuun?


Kaipa oma ajatukseni pikkuhiljaa selkeytyy! 

Nyt menen ompelemaan verhoja teinipojan huoneeseen,
johon on tehty tekstiilien avulla pieni "makeover". 

Lopputulos selviää aikanaan Kodin Ykkösen Elämäni koti -sivustolla,
jonka kanssa teen yhteistyötä elokuun lauantait.


::To paint or not to paint? I got this pretty chair from a flea market,
and was sure that I would only wash the dust off it.
But after seeing photos from the home of swedish
Jacqueline & Jacob,
with a similar chair in white, I got lost. The chair looks so soft and beautiful in white!
White works always, but on the other hand it feels a bit too "secure".
Brown would be a bit more rough and bohemian. Well, for the moment
I will just leave it like it is, and hope time will clear my thoughts.

20 comments:

 1. Minäkin juuri hankin samanlaisen tuolin meille. Se on puun värinen. Tuo onkin paha kysymys,,, maalata vai ei... Kaunis noinkin sekä valkoisena.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tähän tuolimalliin on helppo ihastua :). Puunsävyinen on varmasti myös kaunis! Olin kyllä iloinen kun tämän omani lopulta sain. Tosiaan, vaikea päättää maalatako vai ei, koska molempi on kivempi :)

   Delete
 2. Maalaa jollain hieman yllättävämmällä sävyllä - vaikka harmaaksi tai kitinväriseksi, tai miksei ihan jollain kirkkaalla värillä?. Psst. Muotopuoli-blogissa on Thonet-tuoli maalattavana. Käypä seuraamassa, miltä tulos näyttää, jos se auttaisi päätöksessä :)

  http://muotopuoliblog.blogspot.fi/2014/08/project-thonet.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Vilja ehdotuksista ja vinkistä Thonet-tuolin projektista :) Täytyypä seurata, jos väri pikkuhiljaa valkenisi! Kirkkaita värejä meillä oli aiemmin paljon, eli turkoosia ja vihreää, joten ne taitaa olla kyllästymisen vuoksi poissuljettuja, mutta kitinvärinen kuulostaa tosi hyvältä...eli ei olis täysin valkoinen, muttei beigekään. Täytyypä tutkia värikarttoja, jos sellainen löytyisi :)

   Delete
  2. Pitipä juuri tulla vinkkaamaan tänne, että just sain oman kunnostusprojektin valmiiksi. Kiitos Viljalle, joka ehti ensin! Meidän Thonet oli aiemmin valkoiseksi maalattu, mutta tosi huonosti. Väriksi mietin harmaata ja juuri kitin väristä. Loppupeleissä valitsin sävyn harmaan ja vihreän väliltä. Ei liian räikeä, mutta silti erottuu muuten värittömästä sisustuksesta :) Jos päädyt maalaamaan, niin kirjoitin muutamia vinkkejä juuri blogiini: http://muotopuoliblog.blogspot.fi/2014/08/project-thonet-vol-2.html

   Delete
  3. Kiitos Jutta vinkistä :). Kävinkin katsomassa tuoliasi, ja upea on! Sävy sopii tuoliin tosi hyvin, ja maalaus on tehty huolellisesti. Aion maalata tuolini, mutta projekti odottaa sitä hiomisinspiraatiota ;). Luulen, että hion kuitenkin vain pahimmat epätasaisuudet pois, ja sitten uutta maalia päälle. Tuoli ei varsinaisesti ole huonosti maalattu, mutta maali on ilmeisesti vanhaa, koska on lohkeillut useammasta kohdasta.

   Delete
 3. Valkoinen miellyttää itseäni enemmän. Tosin en tiedä miksi näin tuon tuolin heti vaalean turkoosina ajatuksissani :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Laura kommentistasi :) Vaalea turkoosi kuulostaa kyllä erittäin herkulliselta ja sopiisi varmasti tuolin malliin. Turkoosi oli vastikään, ja muutaman vuoden lempivärini, mutta sitten tuli kyllästyminen, ja nyt sellaiset "back to basics" tuntuu taas enemmän omalta. Valkoinen olisi kyllä raikkaampi kuin ruskea

   Delete
 4. Minä maalaisin. Omaan kotiini ehkä kirkkaalla värillä tai mustaksi, mutta olisiko teillä joku hempeä roosa tms? Sellainen puuterin värinen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos palautteestasi :). Mä luulen myös, että tuoli saa uutta maalia yllensä...sävyä mietin vielä. Puuterinsävy on kaunis, ja sopisi varmasti tuoliin tosi kivasti. Puuterinsävy oli mulla tosin lyhyt ihastus, ja nyt sitä on enää työhuoneessa. Luulen, ett päädyn johonki sävytettyyn valkoiseen/ vaaleaan

   Delete
 5. Hei! Bongasin vastikään blogisi ja tykkään kovasti, ihania kuvia ja diy juttuja:) Vaikea valinta tuolin väri, molemmat on kivoja vaihtoehtoja. Kuvistasi löysin tuon upean harmaa valkoisen marokkolais tyylisen maton. Mistä olet sen ostanut? olen etsinyt jo monta kuukautta harmaa valkoista mattoa olkkariin ja tuo kuviointi olisi aika kiva tapettien kanssa.

  Terveisin uusi lukijasi: Sisustaja Tuunarin Päiväkirja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Lea, kiitos kovasti palautteestasi, ja että liityit lukijapaneeliin :). Harmaa-valkoisen marokkolaistyylisen maton tilasin Hobby Hallin verkkokaupasta. Siitä on jo aikaa, ja huomasin, ettei mattoa enää ole valikoimassa. Toivottavasti sopiva matto löytyy! Syksyksi on varmasti taas tulossa paljon uutta ja kivoja mattoja!

   Delete
 6. Joo, maalaisin minäkin. Kyllä valkoinen näyttää tosi hyvältä. Itse mulla on kellarissa menossa Lundian hyllyjen maalaus valkoisiksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, valkoinen on kyllä minullakin sellainen, että usein se voittaa nämä "väritaistelut"...niin taitaa käydä nytkin, mutta puhtaan valkoisen sijasta taidan valita hiukan tummemman, kitinsävyisen. Lundiat näyttää varmasti hienoilta valkoisena!

   Delete
 7. Kiva löytö ja mielestäni teille voisi tuon tuolin väriksi passata sellainen "helmenharmaa"... Suvi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Suvi palautteestasi :) Helmenharmaa kuulostaa kyllä upealta sävyltä, ja voisi myös olla varteenotettava vaihtoehto...sellainen hyvin vaalea helmen-, tai kyyhkysenharmaa. Nyt sitten mietin helmenharmaan ja kitinsävyisen välillä, kun alunperin asetelma oli valkoinen - ruskea ;). Hyvä näin, avautuu itsellään silmät uusille vaihtoehdoilla :)

   Delete
 8. Ihana tuoli! Mulle tuli heti mieleen joku vaalea, himmeä, mattaharmaa kalkkimaali. Tai sävytetty vaalea - myös himmeänä / mattana. Mun suosikkikalkkimaali on Annie Sloan. Täältä voit kurkkia sävyjä, jos innostaa. http://www.malaetmore.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Laura vinkistä :) Matta kalkkimaali kuulostaa erittäin houkuttelevalta! Täytyypä tutustua tuohon Annie Sloanin maaliin...matta kitinsävy voisi olla vahva ykkönen :)

   Delete
 9. Kiva tuoli, miten olisi mattaharmaa tai vaalea turkoosin/vaaleansininen? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon ehdotuksestasi :) Mattaharmaa olisi todella kaunis, sellaisena hyvin vaaleana! Luulen kuitenkin, että päädyn mattaan, ja vaaleaan kittiin

   Delete

Thanks for commenting!
Kiitos kommentistasi!