Moderni boheemi // Modern bohemian

Lovelylife

Sfgirlbybay
DigsDigs

sfgirlbybay

Rebloggy

Simply Grove

SfgirlbybayInnokkaalta sisustajalta saatetaan kysyä, mikä on se omin sisustustyyli.
Olen miettinyt omaan tyyliini sopivaa termiä, mutta en ole keksinyt muuta sanaa
kuin sekoitustyyli. Kunnes törmäsin sanoihin Moderni Boheemi.
Seuraan paljon ulkomaisia blogeja, ja termi tulikin vastaan englanninkielisenä, 
Modern Bohemian. Tyyli tuntui ja näytti heti omalta, ja alitajuisesti huomasin 
ottaneeni siitä vaikutteita, tietämättä koko tyylistä.
Sanat kertovat mistä on kyse - modernia ja selkeää,
mutta boheemilla ja rennolla otteella.

Oman tyylin lokeroinnilla ei sinänsä mielestäni ole väliä, mutta se helpottaa
punaisen langan löytämistä ja kokonaisuuden hahmottamista.
Kun hakee inspiraatiota netissä, hakuun voi saman tien laittaa oikeat sanat. 
Kyseinen tyyli näyttää olevan erityisen suosittu Hollannissa, Tanskassa ja Ruotsissa.

Tyyliä esittelee hyvin inspirova amerikkalainen blogi:
SF Girl by bay - Bohemian modern style from a San Fransisco girl.

Onko tämä tyyli sinun makuun?


::


Defining your favorite interior style can be a bit difficult,
if the style is mixed. I discovered the term Modern Bohemian,
and realized that is exactly my kind of style.
Simple and modern, rather neutral, but with cozy, relaxed and
bohemian vibes. My favorite blog with this style is 
SF Girl by bay - Bohemian modern style from a San Fransisco girl.

10 comments:

 1. Aivan ihania kuvia! Mä tykkään tosi paljon tuosta tyylistä. Olen miettinytkin että miten sitä lokeroisi omaa tyyliä, mutta kyllä se on hankalaa. Tykkään modernista, countrytyylistä, boheemista, vanhoista tavaroista jne. Viime aikoina vanhan ja modernin liitto on alkanut enemmän ja enemmän miellyttää, onkohan se mun tyyli? Tätä pitää pohtia....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minustakin noissa kuvissa on paljon kivoja yksityiskohtia, ja kaikki ovat tasapainoisia kokonaisuuksia. Todella taidolla tehtyjä :). Vanhan ja modernin liitto on kaunis ja mielenkiintoinen!

   Delete
 2. Olipas ihania kuvia. Ja jotenkin kuvia katsellessa aloin miettimään alanko kallistumaan itsekin juurikin samaiseen tyyliin. En kyllä tiedä mitä tyyliä meidän koti edustaa... Nuo näyttää kotoisen kivoilta ja sieltä löytyy sitä omaa tyyliäkin. Sekoitus uutta ja vanhaa ym.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihania kuvia tosiaan, joku on osannut sisustaa :) (ja kuvata). Minusta tämä tyyli on erittäin viehättävä ja mielenkiintoinen - ehkä juuri siksi, että ei ole niin ennalta-arvattavissa eikä toista samoja kaavoja...tai no, tietty kaavahan sekin on, että yhdistetään modernia ja vanhaa, mutta siinä on paljon pelivaraa persoonallisuudelle

   Delete
 3. Miekään en osaa luokitella meidän kotia. Todella ihania kuvia! Tältä jos tulevaisuuden oma koti näyttää niin oi että ❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinulla on niin kiva koti jo nyt :) Haaveita pitää toki aina olla, pitävät hereillä! Mä olen huomannut, että yksityiskohdat on ne, joilla se tunnelma viime kädessä luodaan. Siis viitaten tämän postaukseni kuviin: jos otettaisiin kaikki somistukset pois, niin jäljelle jää vain perussohvat, matot jne. Ylimmässä kuvassa on hyvinkin yleinen Ben Ourain matto ja Howard-tyylinen sohva. Persoonalliseksi ja erilaisen tuntuiseksi tunnelman tekee julisteet, koristeet jne. Ja niiden mittasuhteet ja tyyli suhteessa päätyyliin...ääh, ehkä mä voisin kirjoittaa tästä postauksen, ei tartte kommenttiboksissa paasata ;). Mielenkiintoinen aihe, minusta :)

   Delete
 4. Tyylittääpä oma koti... hmm menee vaikeaksi. Sekametelisoppaa tuntuu olevan. Tykkään näistä kuvista, itse tykkään samasta "tyylistä".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tyylin määritteleminen voi tosiaan olla kuin veteen piirretty viiva...Itse huomaan, että katsomalla paljon kuvia, löydän sen punaisen langan josta pidän, ja sitä yritän seurata. Kun sen vielä sanallisesti jotenkin määrittelee, niin hahmottaminen on vielä helpompaa :)

   Delete
 5. Kauniita kuvia! Tykkään rentoudesta, mikä noista kuvista huokuu. Ei liian sliipattua ja täydellisesti yhteen sopivaa. Mun unelmatyylin olen nimennyt humanistifunkkikseksi. Tiedätkö älykköhumanistien kodit, jotka eivät näytä sisustetuilta, mutta silti ovat superkotoisia ja ajattomia. Näyttävät siltä, että niissä viihdytään, juodaan punaviiiniä pikkutunneille ja puhutaan viisaita. Selvästikin kuvittelen älykkyyden tarttuvan sisustusvalinnoista =D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, tuota määritelmää en olekaan vielä kuullut, mutta näen kyllä tarkalleen kuvan, jonka piirrät :). Ja luulen tunnistavani tyylin...Ne on niitä ajattomia koteja, joita ei varsinaisesti ole somistettu tai sisustettu harrastuksenomaisesti, siis niin, että tavaroita siirrellään ja veivataan eestaas ja "stailataan". Näen, että niissä on ajattomat kalusteet, monesti perityt, ja paljon kirjallisuutta. Niistä puuttuu trendielementit. Kauniita kuin mitkä, mutta mä tunnustan suoraan, että olen liian pinnallinen sellaiseen kotiin..minusta on niin kiva veivata :D. Vastapainoksi tosin keskustelen mielelläni henkeviä (viisaudesta en mene takuuseen) punaviinin saattelemana ;)

   Delete

Thanks for commenting!
Kiitos kommentistasi!