Tarjoiluvaunun etsintää // Sidetable with wheels

Olohuoneemme on melkoisen vääntämisen jälken siinä vaiheessa, että tyytyväisyys
lopputulokseen alkaa olemaan kohdillaan. Sisustus koostuu vähän sekalaisesta seurakunnasta
erilaisia kalusteita, mutta yhtenäisen värimaailman vuoksi yleisilme
on rauhallinen. Tärkeintä on kuitenkin mitä tila tuntuu ja toimii.

Hankalasti kalustettavassa olohuoneessa (vain yksi ehjä seinä, eli tapettiseinä)
huonekalut ovat löytäneet paikkansa vasta monen pyörittelyn jälkeen.
Sohva on ikkunoiden edessä, mikä on periaatteessa miinus, mutta nyt sohvalta
on suora näköyhteys tv:lle ja takkaan päin, sekä ruokailutilaan.
 Kaikkea ei voi saada, ja kokonaisuus ratkaisee.

Kaipaan tilaan enää sivupöytää/ tarjoiluvaunua. Taulujen alle jää sopiva kolo
pyörillä varustetulle sivupöydälle, jonka saa vedettyä nojatuoliin päin laskutasoksi.
Lukiessa tai tv:tä katsoessa kun on niin mukava samalla syödä ja juoda jotain pientä.

Nyt pitäisi enää löytää sopiva taso. Elloksen huokean hintainen Morris on hyvän mallinen,
mutta vääränsävyinen. Kaunis vaihtoehto on Swedesen Teatime...mutta hinta, reilu tonni...
en taida raaskia. Kotimainen Tampere pöytä on myös hieno, mutta ehkä liian skandihenkinen
olkkarin tyyliin. Pitää katsoa vielä kirppareiden valikoimat. Käytettynä on ennenkin  löytynyt
persoonallisia yksilöitä, jotka tuunaamalla saa juuri sopivaksi.


Tsemppiä vain muillekin, jotka vääntävät hankalan mallisen olkkarin kanssa!
Nykyajan muodin mukaisilla isoilla ikkunoilla ja  avarilla kulkutiloilla
on puolensa, vaikkakin kalustamisvaiheessa ei aina siltä tunnu.


::


I am looking for different options of side tables with wheels.
Lots of nice ones out there, but as always, it takes a while
to find the right compromise. Right size, price, overall look...

20 comments:

 1. Itse löysin erään kesämökin liiteristä ysäri(?) Tarjoiluvaunun, jonka maalasin valkoiseksi. Mustien muovipyörien tilalle täytyy vain ostaa vielä renkaat. Tosin paikkaa en ole vielä sille keksinyt. Minulla oli siis tuuri, luulen että kirppareilla ovat kysyttyjä tällä hetkellä. Tsemppiä etsintään! Ja hei muistatkos tapettinne nimeä? etsinnässä harmaa tapetti makkariin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sanna :). Kirpparilta sopivan yksilön löytäminen taitaa tosiaan olla melkoista onnenkauppaa...onneksi asian kanssa ei ole kiire, joten ainakin alkuun voi katsella, olisiko Huutonetissä tms jotain...Tapetti on Borås Tapeter, Eco Retro 1068

   Delete
 2. Tarjoiluvaunut on niin kivoja! Nuo short-listaamasi ovat toinen toistaan kauniimpia! Tykkäisin itsekin hankkia meille sellaisen, mutta moni niistä näyttää jotenkin niin retrolta tai - niin kuin sanoit - skandinaaviselta, ja ne eivät jotenkin istu meille. Juuri näin jonkun ihanan, mutta en muista missä, olisiko ollut Ellos tai Ikea tai H&M Home... Taidan vaan jatkaa haaveilemista, että joskus johonkin nurkkaukseen meilläkin tarjoiluvaunu solahtaisi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, kivoja ovat :). Ovat vissiin taas muodissa, vaikka eivät ehkä enää niin samassa tarkoituksessa kuin ennen, vaan enemmänkin säilytykseen ja sivupöytänä. Mä tarvitsen lähinnä säilytystilaksi, eli alin hylly kirjoille, ja ylin hylly laskutilaksi. Pyörällinen versio on siitä hyvä, kun saa siirrettyä sivusuunnassa tarpeen mukaan

   Delete
 3. Kannatan tuota Tamperetta. Tekee hyvän terän sisustukseen - paitsi tietenkin, jos itse ei koe niin..:) Toinen vaihtoehto voisi olla 50-luvun (?) kärry, jossa messinkiset pyörät, mikäli vain löytää sellaisen!
  terkuin, tuunari

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentistasi ja ideoista :) Tampere on kyllä kaunis malli, mutta pohdinnan jälkeen luulen, että se on liian "kliinisen" näköinen, ja nuo kaksinkertaiset putket voivat olla liikaa tilassa, jossa muutenkin on aika paljon kalustetta ja tekstuuria. Yritän löytää kirpparilta maalattavan version

   Delete
 4. Morris tai Tampere. Tampere, koska kannatamme kotimaista, eikös niin ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, kotimaista pitäisi ehdottomasti suosia :) Kierrätys ei myöskään ole pahitteeksi

   Delete
 5. Morris sopisi muotokieleltään parhaiten teille. Miten olisi maalaus?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samaa mietin itsekin, Morris olisi ainkain mahdollisimman simppeli ja ei liian "fiinin" näköinen tähän tilaan, joka on aika rento, ja omalla tavallaan runsas. Tampere on hieno, mutta siinä tapahtuu liikaa. Swedesen Teatime on poissuljettu joka tapauksessa, ja voipi olla liian kaareva ja täyteläinen tuohon ajateltuun kohtaan. Jos en löydä kierrätysversiota, niin Morris maalattuna taitaa olla se oikea.

   Delete
 6. Piti tulla katsomaan mitä olet kirjoitellut aiheesta kun näin että olit kommentoinut tuonne form follows functioniin, kirjoittelleesi aiheesta. Minulla on kanssa haaveissa saada tarjoiluvaunu olohuoneeseen ja siihen sopiva pöytäkin jo olisi vain modausta vaille valmis. Mutta en löydä nättejä kalustepyöriä sitten mistään :/ Olen yrittänyt kyllä googlettella vaikka millä hakusanoilla.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuohan on hyvä idea, että tuunaa pöydästä tarjoiluvaunun...eihän siihen tarvitsisi tosiaan kuin pyörät alle :) Mutta jos on vaikea löytää nättejä pyöriä niin...joo, ei ole aina helppoja näiden mielihalujen kanssa ;). Toivottavasti löytyy sopivat! Mä googlasin jo yhden käytetyn tarjoiluvaunun, saas nähdä kuinka käy

   Delete
 7. Huutokaupoista löytyy minusta ihania 50/60-luvun kalusteita, jos sopii tyyliin. Katso myös Bukowskin tarjonta esim. https://www.bukowskismarket.com/fi/614827-serveringsvagn-1900-talets-andra-halft Muista toki että tulee huuto-, kuljetusmaksu ja verot päälle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon vinkistä, Eeva :) Tuo mainitsemasi versio oli tosi nätti malliltaan! Sävy sopisi muuten, mutta olkkarissa on aika paljon jo tuota sävyä, niin pelkään että menee liian toistoksi. Valkoinen kärry olisi sopivan väritön ;)

   Delete
 8. Tampere on mun suosikki. Valkoisen Harmajan Suvilla on kiva Ikean tarjoiluvaunu, jota hän muistaakseni tuunasi vähän. Tarjoiluvaunut ovat niiiin ihania!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tampere on kyllä hieno, ja valitsisin sen, jos kyseessä olisi jokin muu tila. Tarjoiluvaunut on kyllä näppäriä :). Täytyypä käydä vilkaisemassa tuota Valkoisen Harmajan vaunua!

   Delete
 9. Hei!
  Mites ois Normann Copenhagenin Block? Itselleni tilasin sen eilen KN2.fi:stä. Oli hyvässä tarjouksessa.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, kiitos vinkistä :) Se on kyllä kivannäköinen, saas nähdä mihin tässä päädyn!

   Delete
 10. Olitkin jo ilmeisesti torpannut tuon Everyday Designin Tampere -tarjoiluvaunun, mutta kommentoin silti :) En tiedä oletko sitä livenä nähnyt, mutta itse samaista kalustetta harkitessa näin sen messuilla ja päätin jatkaa etsintää. Kyseinen tarjoiluvaunu on yllättävän hutera ja kokoonsa nähden liian kevyt/heppoinen. Valitettavasti, koska muuten se olisi jo olohuoneessani..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentistasi :) Hyvä tietää tuosta Tamperevaunusta, oli sitten yksi syy lisää jättää se vaihtoehdoista pois. Yllättävän vaikeaa on löytää sopiva kärry, mietistkelen jo jos tekisi itse...hyvin perusmallisen, ehkä enemmän hyllykköä muistuttavan, jonka alle pyörät. Ja sivuun voi vaikka iskea siron vetimen

   Delete

Thanks for commenting!
Kiitos kommentistasi!