Sitruuna päivässä // Lemons and greens
Kukapa ei tavoittelisi hyvää terveyttä, enemmän elinvoimaa ja jaksamista
elämään ja arkeen? Tavoiteltavat asiat vaativat aina hieman viitseliäisyyttä.
Olen pyrkinut syömään edes jokseenkin suositusten mukaan,
mutta parannettavaakin on, ja uusia suosituksia ja ohjeita tulee,
joita on mielenkiintoista kokeilla.

Tällä hetkellä villityksenä on sitruunaveden juonti, jonka sanotaan mm.
parantavan ruoansulatusta ja lisäävän kehon vastustuskykyä ja emäksisyyttä.


Kaapissa pitkään käyttämättömänä lojunut Alessin Juicy Salif 
puristin pääsi vihdoin päivittäiseen käyttöön. Lähes kulttiesineeksi
noussut designklassikko on helppokäyttöinen, ja mehut valuvat 
nätisti pienenä norona suoraan lasiin.

Tuoretta lehtivihreää tekee aina välillä mieli, 
ja haaveena olisi yrttien kasvatuslaite, jossa kasvit
pysyisivät toivon mukaan pidempään elinvoimaisina.


Olenpa muuten ollut tyytyväinen tuohon keittiön välitilan 
rappaukseen! Valkoisessa näkyy toki kaikki roiskeet,
mutta Luja-maalilla maalattu pinta on helppo pyyhkäistä.
(postaus rappauksesta täällä).::


Lemons are said to be good for your health. A daily dose of squeezed
  lemon juice added in water is a healthy start to the morning.
Not forgetting green sprouts containing lots of vitamins and energy.

11 comments:

 1. Olen kuullut samaa sitruunan ruoansulatuksen tehoon vaikuttavasta ominaisuudesta. Pitäisi itsekin kokeilla. Toi rappaus on aivan ihana! Tarkoituksenamme on tehdä mökkikeittiössä keväämmällä pienimuotoinen remontti. Poistamme yläkaapit ja laitamme tilalle avohyllyt ja niiden taakse sopisi mainiosta tuollainen seinä. Miten olette sen toteuttaneet?

  ReplyDelete
 2. Nyt huomasin että sinulla on postaus tuosta rappauksen teosta. Mutta mitä luulet, kun meillä on laatat vain osalla seinää ja loppu maalattua. Pitäisiköhän laatat poistaa kokonaan ja vasta sitten rapata seinä, vai voiko siihen osaan jossa laattoja ei ole, laittaa rappauksen sen verran paksuksi, että sen saisi tasapaksuksi sen kohdan kanssa jossa laatat on?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Kristiina, meillä oli juuri sama ongelma, eli vain osa seinästä oli laatoitettua, ja viimeistellyn lopputuloksen vuoksi halusimme rappausta myös laatoittamattomalle alueelle. Ensin ajattelimme tasoittaa eron juuri paksummalla rappauskerroksella alueella, jossa ei ollut laattaa. Päädyimme kuitenkin siihen, että lisäsimme laattaa, eli laatoitimme myös sen pienen alueen, jossa ei ollut laattaa, ja vasta sen jälkeen rappasimme koko homman. Vanhaa laattaa oli varastossa, joten oli helppo jatkaa samalla. Toisaalta sillähän ei ole merkitystä, onko lisättävä laatta erinäköistä, kunhan on saman paksuista, niin päällerappaus on tasainen kauttaaltaan.

   Delete
 3. Sitruunavesi on kyllä hyvää...itse pesen sitruunat hyvin ja leikkelen siivuja suoraan kannuun ja vettä päälle...vettä voi myös muutamia kertoja lisätä vanhojen siivujen päälle....kun kannu on työpöydällä,niin siitä on helppo napata juomaa lasiin...tykkään nimittäin huoneenlämpöisestä juomasta...
  Tuo välitilan rappaus on ihana...mulla välitilassa on tapetti ja se on alkanut tökkiä...voikohan tapetin päälle laittaa rappauksen....mitä rappausainetta muuten käytit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä vasta totuttelen sitruunaveteen, koen maun aika happamaksi, mutta pikkuhiljaa tottuu :). Juon vain aamulla sitruunavettä, loput päivästä menee ihan tavallisella, koska pelkään hiukan hammaskilteen puolesta kuinka käy, jos suussa on jatkuvasti happaman veden hyökkäys. Tuosta tapetin päälle rappaamisesta: en oikein osaa sanoa. Mutta varmasti voi rapata päälle, kyllähän se pysyy. Käytin valmiiksi sekoitettua tasoitetta, eli Presto kevyttasoitetta, jota levitetään ohut kerros kerrallaan. Kerroksia meni 3.

   Delete
 4. Samaa lukenut myös sitruunasta. Entisenä suuhygiestinä mieleen tulee happaman juoman vahingot hampaille :). Mutta jos ruoan päälle sitruunajuomaa niin se ei niin rasita hammaskiillettä :) Väripiristeenä näyttää kyllä hyvältä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, mä pelkään myös hammaskiilteen puolesta, ja siksi juonkin sitruunavettä vain aamulla. Keltaiset sitruunat keittiönpöydällä tuovat kyllä samalla värienergialatauksen :)

   Delete
 5. Mä rakastan sitruunavettä yli kaiken, mutta pelkään sen tekevän hallaa hampaiden kiilteelle :( Mä olen nimittäin sellainen koko ajan vettä kittaava tyyppi. Ongelma ei varmaankaan tule sellaisilla, jotka ottaa vesilasin ja juovat sen kerralla. Tai en tiedä onko tämä munkaan ongelma todellinen vai omassa päässä kehitelty ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama juttu, mä kittaan vettä pitkin päivää, mutta vain aamulla tuota sitruunavettä. Muuten luulen, että hammaskiille kärsisi aika pahasti! Onhan tuosta kiilleasiasta ollut sen verran varoitusta (happamista juomista, energiajuomista jne), eli uskon kyllä asiantuntijoita tuossa asiassa :)

   Delete
 6. Hmmm, sitruunaa voisi kyllä kokeilla itsekin! Olen vain kurjan huono pitämään viitseliäisyyttä yllä näissä elämäntapapreppauksissa - alku on aina vahva, mutta hiipuminen nopeaa. :) Kauniita ja teräviä kuvia, muutes! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, mä innostun myös helposti kaikista terveysjutuista, mutta ylläpito on sitten toinen juttu...joistain asioista on tullut jo tarve ja tapa (kuten veden juonti pitkin päivää), mutta kaikkea ei voi toki tehdä...se kultainen keskitie...Kiitos palautteesta koskien kuvia :)

   Delete

Thanks for commenting!
Kiitos kommentistasi!